Ny teknik för stabil konstruktion

Som ett alternativ till att göra implantatbroar på titanbasar kan vi nu göra underkonstruktioner som implantatbarer som är speciellt anpassade efter överkonstruktionen. En stor fördel är att överkonstruktionen får ett mycket bra understöd av underkonstruktionen av titan. Den färdiga konstruktionen blir stabil och får en bra hållfasthet.

Jobbet designas i fullanatomi som det ska se ut när det är färdigt, därefter delas konstruktionen i en under- och en överkonstruktionsdel. Överkonstruktionen kan sedan göras i zirkonia eller plast. Plast kan vara lämpligt för exempelvis temporärabroar eller för att undvika ”klapprande ljud” som annars kan uppstå vid zirkonia mot zirkonia. Det går även att prova titanbaren med överkonstruktionen i plast som try-in. 

Vi har möjlighet att göra överkonstruktionen i flera delar på en och samma titanbar. En fördel med detta är att risken för eventuella spänningar i zirkonia minskar genom att göra överkonstruktionen i mindre delar. Avslutningsvis cementeras alla delar ihop till en konstruktion.

Detta är ett arbetssätt vi verkligen gillar!