"Framtiden är här nu"

Brendan Cox har en bakgrund inom konst, skulptur, färg och form och när han för första gången, lite av en slump,  besökte ett tandtekniskt lab blev det direkt tydligt för honom:
– Det här är ju små skulpturer! Där fanns både kreativitet och konstnärlighet och jag blev fascinerad. Jag insåg snart att jag skulle vara bra på det här och att det var detta jag ville jobba med!

Efter flera år i branschen startade Brendan och Alexandra Cox, Cox Dental. 
– Vi var i ett skifte i branschen, framtiden var här nu och det var dags, säger Brendan, som har en tydlig drivkraft i sitt arbete:
– Jag har en stor yrkesstolthet och drivs av att se hur vi kan förändra människors liv. Bakom varje jobb vi gör finns en patient som behöver hjälp, ibland är det en mindre förändring men ofta är den stor. 

Den digitala utvecklingen i branschen har de senaste åren gått fort och Brendan är fast besluten om att han vill vara med och leda den. 
– Det är svårt att vara först, men måste få göra misstag och lära sig längs vägen. Men mycket av den utveckling vi varit med och drivit har blivit standard nu. Vi lever i en golden age vad gäller nya material och bra teknik. I dag kan man vara mycket mer precis, det är roligt. Det är ett helt annat sätt att jobba!

När det kommer till framtiden menar Brendan att vi redan är i framtiden. 
– Det vi tidigare såg framför oss, det lever vi i, i dag! Vi jobbar på ett helt annat sätt än vi gjorde förr, nu handlar det om att finjustera.  I dag har tandläkarna oralscanner och kommunikationen är både lättare och mer effektiv och samarbetet blir enklare. 

Att AI växer sig större skrämmer inte Brendan. Han vill i stället att vi lyfter vad AI kan hjälpa till med.
– Vi ska omfamna AI och inte vara rädda. Det kommer alltid att behövas en riktig person också, säger han. 

Under Cox Dentals första år har Brendan stött på några motgångar men bemöter man situationen med positiv attityd kan en kris också bli utveckling, menar han. 
– Fördelen med ett litet företag är att vi gör det mesta själv. Det gör dagarna varierande och när vi får positiv feedback är det lätt att ta åt sig. Det är mina favoritstunder, när vi får återkoppling från tandläkarna och nöjda patienter!

Vad drömmer du om just nu?
– Jobbmässigt drömmer jag om att fortsätta forma det vi skapat. Men jag drömmer också om semester… att segla en båt utmed den svenska kusten.