Alexandra: "Vi gör det omöjliga möjligt"

När Alexandra Cox via en vän hörde talas om att man på Sjöbo tandteknik skulle ta in lärling som skulle utbildas på plats på labbet blev hon nyfiken. Hon fick den möjligheten och förstod snabbt att detta var för henne. 
– Tandteknik är ett skapande och kreativt yrke som passar mig perfekt! I sjöbo var jag kvar i två år och följde sedan med Leif Persson när han öppnade Unique Dental i Ystad. Där jag fick jag chans att växa och fylla en ny, större roll och delade min arbetsdag mellan CAD, porslin och pack och post. 

Hon har alltid tyckt om att få vara med på hela resan i framställningen, från det att beställningen kommer till lab, skapa tanden, till att få se slutresultatet. 
– Men ju större ett lab är ju mindre möjlighet har man ofta att vara med i hela processen och man blir lätt placerad i ett fack. Och så blev fallet… så när Brendan tog beslut att starta eget öppnades en helt ny värld upp. 

Skapande får gott om utrymme
Paret satsade och i dag jobbar de på ett sätt som passar dem och intresse för skapande får gott om utrymme.
– Vi driver idag ett helt digitalt lab där kreativiteten flödar och det finns inga gränser för vad vi kan åstadkomma. Vi gör idag det omöjliga möjligt brukar vi säga!

Alexandra drivs av att få vara en del av att förändra människors liv. Många gånger söker människor hjälp för att våga le igen eller för att å möjlighet att tugga. 
– Det är en fantastiskt känsla att vara delaktig i de resultaten. Men även om det är en enda singelkrona eller en bettskena så är det vi gör viktigt. Vi behövs.

Utvecklingen i branschen går snabbt, och det gillar hon men medger samtidigt att det bli viktigt att hela tiden hänga med.
– Det gäller att hålla ögon och öron öppna och vara uppmärksam. Men jag ser förändring som något positivt. Med förändring så växer vi!

Få välkomna Malin
Med ett litet familjeföretag har hon möjlighet att designa sina dagar så som det passar henne. 
– Kreativiteten är jätteviktig för mig! Såklart den som handlar om att måla kronor men också andra kreativa delar i företaget, som skapandet i sociala medier. Stunder av reflektion och små pauser är också viktigt och jag älskar samtalen med tandläkarna, och att få och ge feedback. 

Alexandra ser fram emot att få välkomna Malin till teamet.
– Det ska bli roligt att få växa tillsammans med henne och välkomna henne in i vår tandtekniska värld. 

Utanför jobbat ser Alexandra framför allt fram emot ledig tid i trädgårdslandet.
– Där tycker jag om att var men jag längtar också efter att vara ledig ihop med barnen och generellt att finnas där för dem på deras resor i livet.